Şişe Çantası ve Yapılışı

Anasınıflarından Şükranım için yaptım,gül yüzü hep gülsün,onun ve tüm çocukların bahtını açık etsin yaradan…

YAPILIŞI

Bu çanta yuvarlak motif yapıldıktan sonra kenarına sık iğne yapılır.4 zincir çekilerek  trabzanların ortasından batılarak daire motifin dönmesi sağlanır.1 sıra trabzan yapılır.Sonraki sıralarda 3erli önden ve arkadan batılır.3 sırada bir yer değiştirilir.İstenilen uzunluğa gelince kapatılır.

Ben 2 renk yaptım.Sapı için iç kısma karşılıklı birit yaptım.3 zincirle yapılan kordonu yapıp istenilen uzunluğa gelince çantaya taktım.

Örgü ve kordon yapılışı için video linklerini ilerleyen zamanlarda videolarımdan bulabilirsiniz.

Not :Örgü çantaları ile taşıması kolay ve şık duruyor,karışmıyor.Günlük yada gün aşırı değiştiğinden su mataralarından daha kullanışlı ve sağlıklı oluyor.

İlgili Makaleler

Anchor Örgüler

MalzemelerANCHOR “Bebe” El Örgü İpliği (%100 Akrilik)Yaklaşık 100 gr. # 6057 Su yeşiliANCHOR  “Anatolia”  El Örgü İpliği (% 100 Akrilik)Yaklaşık 100 gr. # 6002 Açık yeşilYaklaşık 100 gr. #…

Şişe Çantası

Kızım anasınıfındayken başladım yapmaya.Su mataraları o yıllarda sağlıksız bulunmuştu.Şişeler de karışıyor olunca bu şekilde çantalar yapmaya başladım.Çocuk açısından kullanımı kolay,kıyafetine göre renk renk,karıştırma gibi bir…

Cevaplar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir